Portál pre zamestnávateľov, zástupcov zamestnancov, personalistov, manažérov HR a právnikov

Aktuality

Lepšia informovanosť SZČO

Kategória: Aktuality Autor/i: Sociálna poisťovňa

Sociálna poisťovňa a Slovenský živnostenský zväz podpísali Memorandum o spolupráci, ktorým sa zaviazali k intenzívnejšej výmene informácií a vzájomnej podpore v oblasti sociálneho poistenia. Cieľom tohto kroku je zvýšiť informovanosť živnostníkov o ich právach a povinnostiach a uľahčiť im prístup k službám Sociálnej poisťovne.

„Záleží nám na tom, aby živnostníci mali k dispozícii všetky potrebné informácie o podmienkach nároku na dávky sociálneho poistenia,“ zdôraznil generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Michal Tariška. „Preto budeme naďalej rozširovať našu informačno-poradenskú činnosť a motivovať živnostníkov k využívaniu našich elektronických služieb, ako je napríklad Elektronický účet poistenca.“

Digitalizácia služieb je jednou z priorít Sociálnej poisťovne. Elektronický účet poistenca poskytuje živnostníkom prehľad o ich poistení, vrátane období poistenia pre nárok na nemocenské či dôchodkové dávky.

„Vítame zintenzívnenie spolupráce so Sociálnou poisťovňou,“ uviedol Stanislav Čižmárik, prezident Slovenského živnostenského zväzu. „Spoločne budeme pracovať na zlepšovaní osvety o právach a povinnostiach živnostníkov s cieľom zvýšiť ich sociálnu ochranu a zlepšiť kvalitu ich života počas podnikania aj po odchode do dôchodku.“

Obe strany sa zhodli na tom, že spolupráca prinesie benefity pre obe strany. Živnostníci získajú lepší prehľad o svojom poistení a jednoduchší prístup k službám, zatiaľ čo Sociálna poisťovňa si uľahčí komunikáciu s touto dôležitou skupinou poistencov.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Aktuality

Záplavy a ochrana zdravia

UVZ SR/redakcia

Lepšia informovanosť SZČO

Sociálna poisťovňa

Ošetrovné a nový školský rok

Sociálna poisťovňa

Zamestnanosť v 2. štvrťroku 2024

Štatistický úrad SR

Nezamestnanosť v 2. štvrťroku 2024

Štatistický úrad SR